maanantai 5. joulukuuta 2011

what came first, the music or the misery?

Luin pari päivää sitten loppuun Nick Hornbyn High Fidelityn, ja tykkäsin siitä ihan hirveästi! Kirja kertoo 35-vuotiaasta miehestä, Robista, joka on juuri eronnut pitkäaikasesta tyttöystävästään Laurasta (ha!) ja ajattelee nyt että vihdoin on mahdollista tehdä kaikkea mitä haluaa koska on "vapaa", mutta huomaa pian ettei ole kuitenkaan päässyt vielä yli suhteesta. Kirja on täynnä viittauksia popkulttuuriin, sillä päähenkilö omistaa levykaupan ja puhuu jatkuvasti musiikista ja elokuvista sellaisella intohimolla, että huh huh. Kuuntelin ihan innolla kirjassa mainittuja biisejä ja artisteja, ja löysin vaikka mitä uutta kivaa!

High Fidelity oli lukukokemuksena tosi hauska, viihdyttävä ja ennen kaikkea samaistuttava, mutta myös vähän surullinen. Loppuratkaisu oli kuitenkin jollain tavalla ihana ja toivoa antava, joten kirjasta ei jäänyt mitenkään ahdistavaa fiilistä. Allaoleva siteeraus on aika kirjan alkuosasta, mutta iski muhun ehkä eniten koko lukemisen aikana. Samassa kappaleessa mainittiin myös ohimennen The Smithsin biisi Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me ja sitä kuunnellessa ymmärtää kyllä täysin mitä tässä ajetaan takaa.

"People worry about kids playing with guns, and teenagers watching violent videos; we are scared that some sort of culture of violence will take them over. Nobody worries about kids listening to thousands - literally thousands - of songs about broken hearts and rejection and pain and misery and loss. The unhappiest people I know, romantically speaking, are the ones who like pop music the most; and I don’t know whether pop music has caused this unhappiness, but I do know that they’ve been listening to the sad songs longer than they’ve been living the unhappy lives."

4 kommenttia:

  1. aww kiitti! olin vaan jotenkin niin innoissani tosta kirjasta että piti jakaa! :D

    VastaaPoista
  2. täähän on just mitä oon selittäny! pitää kuunnella iiiiloista musiikkia -> happy thoughts!

    t. jana

    VastaaPoista
  3. heitin sua haasteella, kurkkaapa blogistani :-)

    VastaaPoista