torstai 5. tammikuuta 2012

2011 biisit top ten!

Kuten kaikki jotka mut tuntee tietää, rakastan listojen tekemistä. Oli siis ihan pakko lähteä taas listailemaan viime vuoden parhaita biisejä, ja huh, muistin kyllä taas että täähän on ihan tuskaa! Hyviä biisejä on ihan liikaa. Päätin myös että otan vain yhden biisin per artisti, joka vaikeutti listan tekemistä entisestään. Joillain artisteilla nyt olisi tietysti enemmän hyviä biisejä kun toisilla, mutta parempi näin että tulee vähän monipuolisempi meininki! Here goes:

10. Katy B - Katy On A Mission



Tästä biisistä tulee aina mieleen viimet kevät ja Lontoo. Mun mielestä tää oli aina paljon parempi biisi kun Lights On, vaikka se saikin enemmän huomiota. Tätä kuunnellessa tekee mieli vaan lähteä tanssimaan, täydellinen viikonloppubiisi!

9. The Vaccines - If You Wanna



Tästäkin biisistä tulee niin elävästi mieleen viimet kevät Lontoossa, jossa tää tuli jatkuvassa syötössä radiosta. Tässähän on oikeastaan aika surulliset sanat, mutta sitä ei heti tajua kun melodia on niin tarttuva että tekis vaan mieli tanssia olkkaria ympäriinsä ja laulaa mukana. Do you wanna come back? It's allright it's allright, it's allright if you wanna come back to me!

8. Lady Gaga - Judas



Odotin Lady Gagan uutta levyä ihan hullun lailla, mutta sitten kun Born This Way sinkku julkistettiin, en voinut olla muuta kun vähän pettynyt siihen. Onneksi Judas tuli ja pelasti kaiken, rakastuin siihen ihan ensikuuntelemalta! Ihan loistava biisi, ja videostakin tykkäsin pitkästä aikaa.

7. Arctic Monkeys - The Hellcat Spangles Shalala



Arctic Monkeys on lempibändini, joten on vähän surullista että sen biisit ei oo enää automaattisesti ykköspaikalla, mutta kaksi viime levyä ei oo vaan iskenyt muhun enää niin kovaa kuin ensimmäiset. Siitäkin huolimatta tää biisi (ja moni muukin uudelta levyltä) on paljon parempi kuin monet muut viime vuoden aikana ulos tulleet julkaisut.

6. Kasabian - Days Are Forgotten



Löysin Kasabianin kunnolla vasta tänä vuonna uuden (ihan älyttömän hyvän) levyn myötä, ja onneksi löysin! Huh huh mikä bändi, en joulukuussa hirveästi muuta kuunnellutkaan! Melkeen kaikissa biiseissä on sellanen upee räjähdysmäinen energia, ettei ihan tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Voin vaan kuvitella kuinka huippua olis nähdä nää joskus livenä!

5. The Strokes - Metabolism



Tää biisi on jotenkin kauhean vihainen kaikesta ja kaikille, ja musta tuntuu että jokainen pystyy joskus samaistumaan näihin sanoihin. Tai sitten se oon vaan minä...

I want to be outrageous
But inside I know I'm plain

Silently obsessed with it
Just like anyone I guess
Trying for the perfect life
End up being in denial

I wanna be somebody
Wanna be somebody like you
Like you, instead of me

4. Florence + the Machine - What the Water Gave Me



Ihana, upea, kaunis etc etc etc.

lay me down
let the only sound be the overflow
pockets full of stones


3. Alex Turner - Piledriver Waltz



Ihana ihana Alex Turner ja tää koko EP! "you look like you've been for breakfast at the heartbreak hotel"

2. Example - Changed the Way You Kiss Me



En ollut ennen tätä biisiä koskaan kuullut mitään Examplelta, ja vaikka nyt oonkin tutustunut miehen tuotantoon paremmin, on tää varmaan vieläkin lempparini, ja samalla myös yksi vuoden parhaista biiseistä. Tästä tulee mieleen Helena (joka soitti tän mulle!) ja elo-syyskuun vaihde Englannissa. Haluisin myös päästä tanssimaan tätä(kin) biisiä asap!

1. Lana Del Rey - Born to Die



No Lana Del Rey oli mulle ehdottomasti koko vuoden paras löytö (kiitos taas Helena!) ja henkilökohtasesti tykkäsin enemmän tästä biisistä kun Videogamesista, vaikka onhan sekin upea. En malta odottaa että tää levy ilmestyy!

2 kommenttia: