perjantai 15. maaliskuuta 2013

born to gaze into night skies

Olin tosiaan pohjois-Walesissa viime viikonloppuna moikkaamassa hyvää kaveriani Krissietä jonka tapasin muutama vuosi sitten, silloin kun viimeksi asuin Lontoossa. Ehdittiin asua kaupungissa vaan noin kuukausi yhtä aikaa kunnes hän päätti lähteä takaisin kotiin ja aloittaa yliopistoelämän. Oon käyny moikkaamassa Krissietä kerran aikasemmin pari vuotta sitten ja Wales oli edelleen niin kaunis kuin olin muistanutkin. Tällä kertaa vierailtiin pohjois-Walesin parissa pikkukaupungissa Rhosneigrissä ja Llandudnossa, mutta suurin osa ajasta vietettiin pienen pienessä opiskelijakaupungissa Bangorissa. Tapasin paljon Krissien kavereita ja huomasin että tästä kaupungista on muuten harvinaisen hankalaa löytää alkuperäistä walesilaista ja itse en neljän päivän aikana tavannut yhtäkään! Kaupunki on suurilta osin opiskelijoitten asuttama ja kuulemma kesäisin aika autio. Tykkäsin silti ihan älyttömästi, suosittelen jokaiselle matkaa pohjois-Walesiin, maisemat on UPEAT! Rantaviivaa ja kukkuloita on joka puolella ja kaikki on vaan älyttömän nättiä.








Vaikka en yhtään walesilaista tavannutkaan niin useat Bangorissa asuvat osaavat ainakin muutaman lauseen walesin kieltä joka muuten kuulostaa mun korviin ihan haltiakieleltä! Ilmeisesti J.R.R Tolkien on ottanut myös tästä kielestä vaikutteita kehittäessään sitä, tai näin mulle ainakin kerrottiin. Anyway, tosi ihanan kuulonen kieli, mutta en tiedä voisinko koskaan oppia sitä kun pelkästään noiden teiden ja paikkojen (tässä esimerkki..) nimet tuntuvat mahdottomilta lausua...







In English // I spent last weekend visiting my friend in Bangor, North Wales. I had a really good time, we went to the beach, went to see a gig and danced A LOT. I miss her already.

5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ja HUH noi talot. Voidaanko ostaa porukalla lomakämppä?

    VastaaPoista
  2. VOIDAANKIN! Toi on oikeesti ehkä yks kauneimmista paikoista missä oon käynyt. Nyt vaan rahaa säästämään sit \o/ (niin ja ps. kiitos!)

    VastaaPoista
  3. Jee <3 näyttää kyllä upeelta :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania kuvia! Rakastan merta ja sen lähellä olemista <3
    xx J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Samoin, meri on yksi parhaimmista asioista maailmassa! Lontoossa sitä tulee aina niin kamala ikävä.

      Poista