lauantai 30. maaliskuuta 2013

please don't put your life in the hands of a rock and roll band

Koska lauantaisuunnitelmani peruuntuivat heti aamusta, meinasin vetää verhot ikkunan eteen, lamaantua ja maata sängyssä koko päivän. Totesin kuitenkin nopeasti että varmaan vihaisin itseäni illalla jos olisin tuhlannut (ajoittain aurinkoisen!) lauantaipäivän sängyssä katsoen telkkaria vain siksi että alkuperäinen meno oli peruuntunut. Kävin siis suihkussa, laitoin vaatteet päälle ja kävin läpi Lontoo-listaani. Päädyin köyhyydessäni National Galleryssa käyntiin sillä ilmeisesti jokaisen joka on käynyt Lontoossa olisi pitänyt vierailla siellä ja itsehän en melkein kymmenen vuoden aikana ollut astunut sisällekään koko paikkaan. Museot ovat Lontoossa ilmaisia joten ajattelin että se sopii tähän päivään täydellisesti. Vietin museossa ehkä noin 15 minuuttia ennen kuin tuli nälkä ja päänsärky ja totesin itselleni että ehkä maalaukset eivät vain yksinkertaisesti ole mun juttu. Yritin käydä läpi Lontoo-oppaani mukaan "10 must-see paintings" mutta koko paikka oli kaikessa hienoudessaan ihan liian labyrinttimainen ja mulla ei vaan riittänyt kärsivällisyys. Yhdestä maalauksesta tykkäsin kyllä hirveästi, mutta luonnollisesti en muista enää sen nimeä tai maalaajaa... Oh well.


Ihana Charing Crossin metroasema ja suosikkini historiallisista hahmoista, Elizabeth I


Toinen lemppari, Anne Boleyn



Koska vietin museossa vain niin lyhyen ajan, ajattelin että olisi aika masentavaa lähteä heti takaisin kotiin, joten päätin kävellä ympäriinsä ja etsiä jostain jotain syötävää. Päädyin The Strandille syömään Pretin tomaattikeittoa, jonka jälkeen kävelin ympäri Sohoa yrittäen etsiä baaria jossa oltiin viime kesänä Elisan kanssa ja jossa oli maailman paras jukeboxi. Kiersin varmaan kaikki Sohon kadut, mutta ei! Pitää varmaan hyväksyä se että a) sitä ei ole enää olemassa tai b) se on joku sellanen maaginen paikka jonne löytää vaan kerran. Sohon jälkeen kävin Waterstonesissa josta olisin voinut ostaa kaiken mutta onneksi hillitsin itseni ja päädyin ostamaan vain kaksi kirjaa (Great Gatsby & Bridget Jones!). Mini-shoppailun jälkeen kävelin Sohosta Holborniin ja köröttelin metrolla kotiin ruokakaupan kautta.


Pulpin biisistä kuuluisa Bar Italia









Kämppis valmistuu paraikaa baariin, mutta mun lauantai-ilta, ladies and gentleman, näyttää tältä:



En tosin tähän hätään keksi mitään parempaa kun teen juomisen, Bridget Jonesin ja Oasiksen kuuntelun. Villiä lauantai-iltaa kaikille!

In English: I went wandering around London today and paid my first visit to the National Gallery. I must admit though that paintings might not be my thing as I left the museum after approximately 10 minutes. I did have an annoying headache so that can be my excuse! Now I'm home listening my flatmate getting ready to go out but my Saturday night consists of reading Bridget Jones and drinking tea. Though to be honest I couldn't think of anything better at the moment!

2 kommenttia:

  1. Täällä tulee just telkkarista BJ. Katselen toisella silmällä, olen aika monta kertaa sen nähnyt. Onko toi uusin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aijaa, vähän hauska sattuma! Toi kirja on se eka ja alkuperänen, luin sen joskus yläasteella mut aattelin et ois korkee aika lukee uusiks ku on vähän vanhempi :D

      Poista